İZMİR / ALİAĞA - Helvacı İlkokulu

Mrt

Okulumuz 2-C sınıf öğretmeni Merve ÖZDOĞAN e-Twinning projesi kapsamında "Atmıyorum Hayata Katıyorum" projesi ile öğrencilerimizin geri dönüşüm, sıfır atık konularını çeşitli etkinliklerle kavramalarını ve bu konuda bilinçli olmalarını sağlamıştır.

Şbt

Okulumuz Rehber öğretmeni Büşra AYDIN tarafından 1. ve 3. sınıflara Duygu Farkındalığı etkinliği yapılmıştır. Öğrencilerimizin hazırlamış oldukları çalışmalar okulumuz panosunda sergilenmiştir

Şbt

26.02.2024 Tarihinde Sınıflarımızın hazırlamış olduğu Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında "Deyimler ve Atasözleri Okumaları" faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi neticesinde ortaya çıkan ürün sergimiz.

Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Bağımlılıkla Mücadele

İzmir Veli Akademileri Kapsamında yapılan veli bilgilendirme toplantısı

Haz

4/A sınıfı öğrencileri yürüttükleri etwinning"ÜRETİMDE BEN DE VARIM"  projesi kapsamında kendi hazırladıkları origami kartlarını yine kendi hazırladıkları zarflara koyarak deprem bölgesindeki arkadaşlarına göndererek onlara moral olmaya çalıştılar.

Anneler Günü için annelerine özel origami ile hazırladıkları çiçekleri hediye ettiler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bandırma Vapurunu simgeleyen origami gemiler yaptılar.

Origami ile hazırladıkları kalemlikler ile sıralarını renklendirdiler ve düzeni sağladılar.

Haz

Okulumuz 4-A sınıfı öğrencileri etwinning kapsamında yürüttükleri "Üretimde Ben de Varım" projesi ile pek çok çalışmaya imza atıyor. Origami ile hem sanatsal eserler üretiyor hem de sosyal konulara değiniyorlar.Yaparak,üreterek becerilerini ortaya koyuyorlar.

Nis

Birlik ve beraberliğin en çok olduğu zamanlardandır bayramlar...Yaşadığımız bu zor süreçlerde çocuklarımızla bu duyguları yaşamaya yaşatmaya devam edeceğiz.Sağlıkla mutlulukla huzurla daha nice güzel bayramlara...

Nis

Kaynaklar sınırsız değildir. Öğrencilerimizi kaynakları tasarruflu kullanmaya ve geri dönüşüme yönlendirmek adına okulumuzda Geri Dönüşüm kampanyası düzenlenmektedir. En fazla kitap toplayan sınıflar ödüllendirilecektir. Tüm öğrenci ve velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Nis

Öğrencilerimizden  Emir  Kadir Erdoğan Pentago alanında,Muhammed Yusuf Aksoy mangala alanında  ve Zenan Aydınlı Qbitz alanında ,Aliağa FenBilimleri Okullarında düzenlenen TAZOF-Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında okulumuzu temsil etti.Öğrencimiz Zenan Aydınlı Qbitz oyunu alanında ilçe 2. si olmaya hak kazandı.

Mrt

Okulumuzda yapılan kan bagisi kampanyasiyla, okul olarak cözümün bir parcasi olduk.

Mrt

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen 'Geleceğin Yazarları Projesi' kapsamında,Helvacı  İlkokulu olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

Ekm

Anasınıfı öğrencilerimize Okul Rehber Öğretmenimiz Özge KARA tarafından mahremiyet eğitimi, iyi – kötü dokunuş eğitimi verildi.

Ekm

2021 yılı Eylü ayı için hazırlanan faaliyet raporumuz yayınlanmıştır.

Ekm

Aliağa Belediyesi, Helvacı İlkokulu'na okul müdürü Mustafa ÖCAL'ın talepleri doğrultusunda oturma bankı ve piknik masası koydu.