İZMİR / ALİAĞA - Helvacı İlkokulu

May

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan, "Bahar Dalları-2" projesi çerçevesinde, okulumuzda öğrencilere ve eğitsel çevrelerine yönelik olarak; akran zorbalığı, özel hayatın gizliliği ve internet bağımlılığı konularında seminer düzenlenmiştir.

May

Mrt

Okulumuz öğrencileri, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Öğrencilerde okuma alışkanlığının ve kitap sevgisinin arttırılmasını amaçlayan yarışmanın ödül törenine Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Burak Akçaoğlu, Nadir Nadi Kütüphanesi Müdürü Hilal Yaşar, Okul Müdürümüz Ahmet Özdemir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt verdi. Ödül töreni sonrasında öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öğrencilere ayrıca Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan "Güzelhisar" adlı kitap ve "Aliağa’nın Antik Kentleri" kitapçığı hediye edildi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale zaferinin 102.yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz...

Mrt

1-7 Mart Yeşilay Haftası okulumuzda çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Şbt

Aliağa Kültür Sanat Spor Proje Ekibi tarafından düzenlenen etkinlikte; Devlet Tiyatroları İzmir Konak Sahnesinde "LOKOMOPÜF" adlı oyunu izledik.

Şbt

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesi ve daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla yürütülen proje kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulumuza törenle bayrak ve plaketleri verildi.

Ara

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, ‘Kardeş Okul’ projesi kapsamında okulumuza gelerek, okul müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu 15 ihtiyaç sahibi çocuğa mont ve bot yardımında bulundu. Ayrıca okulda çıraklık eğitimi alan öğrenciler tarafından erkek çocuklarının saç tıraşları ve kız çocuklarının saçları yapıldı. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanının yapmış olduğu oyuncaklar, eğitici kartlar ile kitaplar sınıflara ve çocuklara dağıtıldı.